http://pemudakeadilan.tripod.com atau http://www.pemudakeadilan.com

 

PEMUDA KeADILan MALAYSIA

"Reformasi Menegak keADILan"


Dikemaskinikan  pada 29 Jan 2001 10:17  

 

 

 

Pilihanraya Kecil

N.34 LUNAS

29 NOV 2000

 

 

 

Baca Laporan Perhimpunan 100,000 Rakyat

 

 

Sila kirimkan pandangan serta komen anda kepada kami

 

 

 

 

 

PERPADUAN MELAYU

Dr Wan Azizah

30 Dis 2000

Parti Keadilan Nasional pada prinsipnya mengalu-alukan perbincangan dengan mana-mana pihak termasuk para pimpinan UMNO, namun perlu ada keikhlasan dalam membincangkan isu-isu pokok serta permasalahan yang dihadapi oleh negara termasuklah isu-isu

 

Kezaliman
Tindakan media terus menyerang dan memperolokkan Barisan Alternatif masih belum reda dan menyebabkan ketegangan rakyat. Paling akhir ialah penangkapan beberapa orang pemimpin keADILan dan PAS setelah kekalahan BN di Lunas.

Rasuah
Cara merompak rakyat untuk kepentingan kroni seperti bayaran berlebihan Syarikat Naluri dan pembelian balik kerajaan dalam projek LRT.

Penyalahgunaan kuasa
Oleh yang demikian penumpuan tindakan seharusnya ke arah penyelesaian masalah tersebut dan bukannya isu perpaduan Melayu. Sesungguhnya dewasa ini lebih ramai orang Melayu yang telah sedar tentang masalah yang dihadapi kini.

 

Parti Keadilan Nasional mempertahankan dasar menegakkan keadilan dan membela nasib-nasib orang Melayu, Cina, India dan bumiputra lain termasuk di Sabah dan Sarawak; dan bukan mempertahankan kepentingan segelintir kroni dan kaum keluarga mereka sahaja.

Matlamat perpaduan Melayu seperti mana dicadangkan oleh Perdana Menteri, Dr. Mahathir Mohamad, masih kabur. Apakah perpaduan Melayu bertujuan mempertingkatkan kedudukan segelintir kroni dan seorang pemimpin semata-mata?

 

Perpaduan rakyat semua kaum adalah pra-syarat survival negara kita. Perpaduan sesuatu kaum tertentu sahaja dalam masyarakat berbilang kaum - sama ada perpaduan Melayu atau Cina atau India - hanya boleh menyumbang kepada perpaduan nasional sekiranya perpaduan itu bermatlamatkan kepada keadilan sosial untuk semua kaum.

 

DR. WAN AZIZAH WAN ISMAIL
Presiden
KeADILan
1 Januari 2001

 

 
Cadangkan laman ini kepada rakan

 

 

 

 


SEKRETARIAT PEMUDA keADILan MALAYSIA 
101&201, Blok A, Pusat Dagangan Phileo Damansara II 

No 15, Jalan 16/11, Off Jalan Damansara, 

46350 Petaling Jaya, Selangor

Tel : 03 7540469  Fax : 03 7540419 Talian Rasmi Sekretariat : 012 3750000

Urusan Sekretariat Pemuda : pemudakeadilan@freeanwar.com

Urusan webmaster  : webpemuda@freeanwar.com

 

Copyright 2000 The Reformiz Inc.