http://pemudakeadilan.tripod.com atau http://www.pemudakeadilan.com

 

PEMUDA KeADILan MALAYSIA

"Reformasi Menegak keADILan"


Dikemaskinikan  pada 28 Feb 2001 21:39  

 

 

 

Pilihanraya Kecil

N.34 LUNAS

29 NOV 2000

 

 

 

Baca Laporan Perhimpunan 100,000 Rakyat

 

 

Sila kirimkan pandangan serta komen anda kepada kami

 

KENYATAAN MEDIA 

Pada 27 Januari lalu, Pemuda Barisan Alternatif telah melancarkan laporan polis beramai-ramai berhubung salahlaku Dato’ Sri Dr. Mahathir Mohamad, Tun Daim Zainuddin dan Tan Sri Tajuddin Ramli yang dipercayai meraih keuntungan peribadi dalam pembelian saham MAS oleh Menteri Kewangan diperbadankan daripada Naluri Bhd dengan harga yang tidak munasabah. 

Malangnya sehingga kini, tiada tindakan diambil oleh pihak Polis Di Raja Malaysia untuk memanggil ketiga-tiga pihak yang didakwa terlibat sepertimana dalam laporan yang ditandatangani oleh 1336 orang pelapor yang telah melancarkan laporan polis mereka di Balai Polis KLIA. Lebih mengecewakan kami, orang yang dipanggil untuk disoalsiasat kini bukanlah Dr. Mahathir, Daim atau Tajuddin tetapi Sdr Ezam Mohd Nor, Ketua Pemuda KeADILan. 

Sehubungan dengan itu, Majlis Pimpinan Pemuda Barisan Alternatif sepakat untuk menggembling tenaga semua penyokong kami untuk beramai-ramai turun ke Ibu Pejabat Polis Kontigen Selangor di Shah Alam pada 2 Mac ini jam 2.00 petang, bagi mengiringi Sdr Ezam. 

Kegagalan pihak berkuasa untuk mengambil tindakan ke atas “Perompak Negara” yang tidak henti-henti menggunakan dana rakyat untuk menyelamatkan kroni dan suku-sakat mereka amat kami kesali. Kami faham kegagalan mereka melaksanakan tanggungjawab mereka itu disebabkan tekanan yang mereka hadapi daripada ahli politik yang cukup terdesak. 

Pada tarikh yang sama juga, Majlis Pimpinan Pemuda Barisan Alternatif akan melancarkan Gerakan Menyelamatkan Wang Rakyat yang dipengerusikan oleh YB Sdr Haji Mahfuz Omar, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat untuk menangani masalah tersebut. Majlis pelancaran itu akan dilaksanakan di Markas Tarbiyah PAS di Taman Melewar, Gombak Selangor jam 9.00 malam. 

Gerakan Mengembalikan Wang Rakyat yang turut didokongi oleh NGO, Pertubuhan Pelajar dan pelbagai pihak ini akan mengadakan “road-show”nya di negeri Johor pada 3 Mac, Kelantan - 11 Mac, Kedah - 14 Mac, Pahang - 23 Mac, Negeri Sembilan - 28 Mac, Perak - 1 April dan Selangor pada 3 April 2001. 

Semua aktivis masyarakat, badan bukan kerajaan (NGO), pejuang-pejuang kebenaran dan hak asasi manusia serta rakyat Malaysia yang perihatin terhadap masalah yang melanda negara kini diseru untuk menyertai kami bagi memastikan hak kita bersama diselamatkan. 

“SELAMATKAN NEGARA KITA” 

LOKMAN NOOR HAJI ADAM 

Setiausaha Pemuda Barisan Alternatif 

s.k. Majlis Pimpinan Pemuda Barisan Alternatif

 
Cadangkan laman ini kepada rakan

 

 

 

 


SEKRETARIAT PEMUDA keADILan MALAYSIA 
101&201, Blok A, Pusat Dagangan Phileo Damansara II 

No 15, Jalan 16/11, Off Jalan Damansara, 

46350 Petaling Jaya, Selangor

Tel : 03 7540469  Fax : 03 7540419 Talian Rasmi Sekretariat : 012 3750000

Urusan Sekretariat Pemuda : pemudakeadilan@freeanwar.com

Urusan Webmaster  : webpemuda@freeanwar.com

 

Copyright © 2000 The Reformiz Inc.